utorak, 2. studenoga 2021.

 

TRIDESET I PRVA NEDJELJA KROZ GODINU – 31.10.2021.

-          Slijedeća nedjelja je trideset i druga kroz godinu.

-          Svete Mise u: 9.00; 11.00 i 18.00. sati. 

Raspored svetih Misa od 1.11. do 6.11. 2021.

Ponedjeljak, 1. 11. 2021.:

7.30 - Za ++ Danu, Ružicu, Antu, Janju i ostale ++ iz obitelji Petković

9.00 - Sveta Misa na groblju Svetog Leopolda Bodana Mandića u Grabovinama

Utorak, 2. 11. 2021.:

7.30 - Za ++ iz obitelji Anđe Vučina

Srijeda, 3. 11. 2021.:

7.30 - Za + Antu Raiča i ostale ++ iz obitelji

Četvrtak, 4. 11. 2021.:

7.30 - Za ++ iz obitelji Janje i Marine Raguž

Petak, 5. 11. 2021.:

7.30 - Za ++ iz obitelji Dragičević i Obradović

Subota, 6. 11. 2021.:

7.30 - Za + Cvijetu Karlović (1. god.)

U subotu, 6. 11. 2021., Patoralni centar će očistiti obitelji iz ulice Augusta Šenoe i Metkovačke: Josip Sušac, Dragan Obradović, Željko Pavlović, Zdravko Raguž, Antonio Šimović, Dinka Nogolica, Ivan Dugandžić i Ivan Vukšić.

Zahvaljujemo onima koji su jučer očistili i uredili našu crkvu.  

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ

Crkveni brak žele sklopiti:

- Goran Radovanović, sin Irene r. Radovanović, iz naše župe i Izabela Jelčić, kći Dragana i Nedeljke r. Spajić, iz naše župe. Vjenčanje je predviđeno u župi sv. Ante Padovanskog - Humac, 20. 11. 2021.

- Dragan Bukmir, sin Ilije i Vesne r. Dugandžić, iz naše župe i Monika Rozić, kći Mate i Radice r. Buhač, iz župe Katedrala – Mostar. Vjenčanje je predviđeno u župi sv. Jakova apostola - Međugorje, 21. 11. 2021.

Ako netko zna za kakvu ženidbenu zapreku dužan je javiti u župni ured!

PRVI PETAK

Sljedeći tjedan (5. studenog 2021.) je prvi petak u 11. mjesecu. Sat vremena prije jutarnje svete Mise bit će prilika za svetu Ispovijed. Molim vas, dođite na vrijeme kako bi se ispovijedili do početka svete Mise. Ako ne stignem sve ispovijediti na vrijeme bit ću na raspolaganju i nakon Mise.

LISTOPADSKA POBOŽNOST

Dragi župljani, iza nas je mjesec listopad. Završili smo s listopadskom pobožnošću kao i s večernjim svetim Misama u našoj župi. Zahvaljujem svima koji su predmolili Gospinu krunicu, litanije i ostale molitve.

RODITELJSKI SASTANCI

Prošli tjedan održani su roditeljski sastanci za roditelje ovogodišnjih prvopričesnika i krizmanika naše župe. Želim pohvaliti roditelje jer su skoro u 100 % - tnom broju došli na ove sastanke. Nekoliko ih je opravdano bilo odsutno. To je samo pokazatelj koliko im je stalo do njihove djece. Bogu hvala da je tako. Roditelji samo naprijed!

MISIJSKA NEDJELJA

Na misijsku nedjelju, nakon pučke Mise, naša župa je priredila misijski ručak (komad kruha i porcija graha) za sve vjernike. Što je preostalo ponuđeno je nakon večernje Mise. Cilj nam je bio posvjestiti skromnost i zahvalnost za ručak na „afrički način“ koji je često i jedan jedini objed u danu u misijskim zemljama. Na ovaj način suosjećali smo s našom braćom i sestrama u misijama, a vjernici su ostavljali svoj dobrovoljni prilog za njih. Zahvaljujem svima koji su na bilo koji način pomogli u ostvarenju ove župne akcije koja je uvelike urodila plodom. Zajedno s milostinjom toga dana prikupljeno je 7.245,00 KM. Bogu na slavu, a nama na vječno spasenje.   

BIBLIJSKA VEČER

Kroz mjesec listopad imao sam redovite sastanke s odraslim čitačima naše župe. U radu s njima rodila se ideja da u našoj župi organiziramo “Biblijsku večer” za sve vjernike. Ovaj molitveni susret sastojat će se od čitanja svetopisamskih tekstova predviđenih za slijedeću nedjelju, kratke meditacije nad pročitanim tekstovima te biblijsko-teološkog tumačanja istih. Sve nam ovo pomaže da proniknemo u dubinu Božje riječi i da se duhovno pripremimo za nedjelju koja je pred nama. Zasigurno ćemo mnogo toga spoznati što će nam itekako koristiti za život. Sama propovijed svećenika ne može nadomjetiti svo bogatstvo Božje riječi koja se krije u svim čitanjima jedne nedjelje. Ovaj susret će se održavati svakog petka s početkom u 19.00 sati i trajat će oko 45 minuta. Poslije “službenog dijela” bit će prilika za druženje, razgovor... Dobro došli!

EUHARISTIJSKO KLANJANJE

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom kroz mjesec listopad bilo je svakog četvrtka od 17.00 sati do početka svete Mise. Kako nema više večernjih Misa u našoj župi Klanjanje će od sada biti svakog četvrtka s početkom u 18.00 sati.